2 dar i ny


Idag hade vi våran första lektion! Vi är alla tjejer som ska bo i californien, arizona och washington i samma klass. Det var ganska kul, även om man egntligen bara vill komma fram till familjen nu och börja allt:P Vi fick presentera oss själva lite, pyssla o mest så pratade vi om sjukdommar o säkerhet o så.. imorn ska vi fortsätta i samma klassen o klassrum o så:) Området vi är på är så HIMLA STORT. De måste va några mer aktiviteter här, vi såg några killar som sprang förbi, så det kanske är någon träningsplats lr nått:P
Ikväll hade vi också international sing-a-long, så alla vi svenskar sjöng små grodorna för de anda;P Vi håller ihop vi svenskar, även om vi inte bor ihop lr har klasser ihop. Men det är rätt skönt att få prata lite svenska:)

Nu måste jag sova, orkar inte skriva mer (lr lägga upp mer bilder):P

Au pair skola i New York

Nu är jag framme på skolan, äntligen! vi var 6 tjejer som åkte från Arlanda ihop, skönt att inte åka själv:) Resan till Frankfurt gick ganska fort, o den gick de rätt snabbt innan vi satt på planet till NY.
Den resan tog dock lite längre tid... men jag kom ju fram iaf:) trotts alla säkerhetskontroller o så:P

Skolan är helt ok. Har väl varit i fräcshare badrum, men ja... de duger. Bor iop med 2 tjejer, en från Turkiet o en från Colombia, o kan redan säga att kulturen skilljer sig ganska mkt!! haha OCH jag är BRA på engelska:P

Nu ska jag ringa min värdmamma. Vill egentligen ringa mamma o pappa  me, men kunde inte köpa telefonkort fören nu, och det är väl lite väl taskigt o ringa 03.05 kanske:P även om den e 03.06 här.

Sista dagen i Sverige på ett tag...

Nu är det snart dags:) Går upp kl 1 i natt och lämnar Linköping strax innan 2 för att vara på Arlanda tjugo i 5! Imorgon vid den här tiden är jag nästan i NY, hehe känns lite overkligt..

Igår var jag iaf i Måla och hemma hos pappa för sista gången på ett tag! Kändes lite jobbigt när jag åkte där ifrån imorse.. Klump i magen att inte träffa pappa på så länge, o stackars cebb som inte kommer förstå vrf jag övergiver honom så länge:( nej gud va larvig jag är!

Det som är kvar av idag ska jag packa klart!! +att jag måste svara på lite frågor i en förberedelsebok till au pair-skolan.. Sen tänkte jag även scrapbooka lite om studenten o stadium sports camp, och äta taco me mamma, carro, patrik, o se på film, o lägga mig till 8 hmm, får väl se vad jag hinner me:P


Caroline o jag var ute o lekte lite med hundarna i Måla:D
Liten promenad me pappa o krister med!
 Var även förbi farmors grav med lite blommor, önskar att jag kunde berättat om alllt det här för dig, saknar dig<3


Fick en sjal av mina kära vänner:) o en kokbok av mamma, johanna hade bakat muffin,brevpapper av hanna, kort av Ange. Och massa resgodis!!!

Kompismiddag:D

Ikväll så hade jag över mina närmaste kära vänner på middag innan jag åker:) Sen avslutades kvällen med en utgång:) Det är ju 21 på sånt i USA så det kankse tar ettt år innan jag får festa på riktigt igen, om det inte blir några trevliga homepartys jag kan gå på:P
Var så himla nöjd med denna kväll med, det vart inte för mycket "hejdå som om vi aldrig mer kommer o ses" (de e ju ändå bara ett år de handlar om:P) utan bara trevligt att få träffa alla:) aww vad ja tycker om er!:D puss


Gjorde lite paj till kvällen:) o eftersom jag har så speciella vänner måste man ju göra så speciell mat, utan gluten, laktos o kött;)

söta lilla frida som inte kunde hänga me ut, för hon ska på en fin sittning imorn:)

emelie, johanna frida, ja, hanna o moa:D

Ange hjälpte till me efterrätten:)


And here's to you, Mrs. Robinson
Jesus loves you more than you will know (Wo, wo, wo)

känner mig så glad/förväntansfull/strange undra om jag fattat vad jag gett mig in på:P

finns där när jag kommer hem^^

:D

Min hanna o Moa:)

Skjutbanan :D

Igår kväll var jag på skjutbanan för att träffa alla mina kära skyttekompisar lite innan jag åker.
Kvällen blev verkligen lyckad i mina ögon, precis som jag ville:) Vi prata inte så mkt om usa o så, utan det var typ som vanligt, vi skoja lite, prata skytte, o om allt möjligt:)
Skjutbanan är ju vårat andra hem! känns lite konstigt att man inte ska va där på ett helt år nu, o eftersom jag inte hittat ngn skjutbana i Alameda lär jag ju inte kunna öva nått där heller.. men samba skicka me lite grejer så jag kan öva lite mental träning iaf :)
Kommer verkligen sakna er<3


:D

The old team^^

mina tjejer:D

Jag gjorde 2 smörgåstårtor, helt själv! :D

Guud vilken söööt hund jag har!!


4 dagar till USA !!

Blir lika chockad varje gång jag tittar på nedräkningen på min blogg! det är inte så långt kvar nu..

Jag visste ju att den här sista månaden skulle gå fort, och det har den verkligen.
I måndags jobbade jag min sista dag på universitetet, även om de har vart kul o jobba där så kändes de rätt skönt att bli klar :P
Nu idag ska jag fortsätta att plocka ihop mina grejer hos pappa, jag vet ju inte om jag flyttar tbx hem än, tror inte ja vill de egentligen, har pendlat mellan 2 hem tillräcligt länge nu.. hur som helst så vill jag ha alla mina saker på ett o samma ställe när jag kommer hem, så får jag väl se va jag känner för då.

Sen ikväll så ska jag till skjutbanan för o träffa mina kära skyttekompisar lite innan jag åker :D, bakade smörgåstårta typ hela dan igår, så nu får de se till o äta vare sig de vill lr inte;P

Har frågat Laura om det var okej att jag följde med de andra tjejerna til Las Vegas i början av november, och det gick bra :) Hon kunde även hjälpa mig att boka så jag komme med samma flyg som de andra tjejerna (de har redan bokat). De hade även bokat hotell men de sa att jag kunde va i deras rum med, så de behövde ja inte boka.. ¨Så! 6-8 nov ska jag till Vegas :D


Nu e de Carolines tur att ta över på skjutbanan.. Hon ska läsa nått typ av jaktgymnasie med naturvetenskaplig inriktning --> finns inte i östergötland --> Caroline kommer inte längre bo hemma när jag kommer hem :O

^^

Fixa de sista..

Var på stan typ hela dan idag me mamma så vi kunde fixa de sista grejerna som ja inte kan göra hemma typ:P Dvs växla dollar, köpa skivfodral (så man kan få me sig lite filmer), gå till banken, köpa resväska plus att ja hitta ett par filmer med, HippHipp:D man måste ju ha lite svensk humor med sig, för att roa sig me om man får tråkigt nån kväll, och sen Just like heaven den e så himla bra!:)
Sen så presenterade Hanna mig för Scrapbooking i förrgår, så då kom ju jag genast på at det måste jag ju testa:P så köpte ett litet kit så får ja väl se om jag hinner snickra ihop några fina kollage från Sports Camp eller nått innan jag åker:P

...Och så de sista presenterna:) 
Hitta en almenacka me svenska bilder till Laura o Gary (värdföräldrarna), ett spel med svenska NHL-proffs till 8-åringen och ett pussel med Mamma Mu till 5-åringen.
Och sen lite svenskt godis i form av laktris, polkagrisar, ahlgrens bilar och gelehallon som dom får dela lite på:P Hoppas bara de blir nöjda nu:S:P det e så sjukt svårt att köpa presenter till ngn man inte träffat! hehe


Vart himla nöjd med den, den har 4 hjul, hur smidig som helst:P


Min Hanna:) (min scrapbooking lär ju inte bli lika snygg som din, men iaf;):P )

Klump i magen

Chattade lite med Frida på facebook nyss. Kom precis tillbaka till jobbet efter en heldag på stan med mamma...
Hon berätta att de hade bokat biljetterna till Australien nu, men att de nu även planera att vara borta i 4 månader o besöka Nya Zeland, Fiji, Bali och gud jagvet inte vad! PLUS att de räknar med att åka och hälsa på mig innan de åker hem:')
Fick nog min första riktiga klump i magen när jag hörde det. Samtidigt när jag blir så glad så jag vill gråta lite för att de ska komma o hälsa på mig! så vill jag ju så gjärna följa med dem och upptäcka allt det där tillsammans med mina tjejer!!:'( Men jag får hoppas att de inte har rest klart när jag kommer hem så att vi kan upptäcka lite ihop sen när jag kommer hem... Fan vad jag komer sakna er tjejer!

^^


Excited!

Fick ett mail av Laura idag. Det verkar som att de är lika spända och förväntansfulla som jag är:P Hon hade pratat med våran LCC, som visade sig vara svensk:) skönt om de faktiskt händer ngt när man är där! 8-åringen var väldigt otålig sa hon och han ville gjärna maila med mig:P osv.
Allt ledde till att jag helt plötsligt hade skrivit ett jättelångt mail där jag har venilerat massa tankar, tex så berätta jag att jag INTE gillar havregrynsgröt och kokt fisk:P viktiga grejer! OCH att jag vill ha kaffe på morgonen:)

Jag fick reda på att Sverige tydligen är det land där man dricker mest kaffe i hela värden, så jag var ju tvungen att ta reda på om de dricker det till frukost i US, Laura sa att hon nog inte brukade, men om jag drack kaffe skulle hon göra det:)

Har fått ett till medelande av Louise, den danska au pairen. Och hon frågade om jag inte ville följa med henne och 2 andra tjejer till Las Vegas i början av November:) nämde det för Laura och hon tyckte att jag skulle åkam alltså vet jag att jag får:)

^^

2 veckor

I Lördags fyllde Soffan 19 så jag Emelie o Frida var där för att fira henne så klart! De 3 ska åka till Australien i 3 månader, januari -april. Egentligen skulle ju jag me vart med, men ja har velat åka på det här året i USA så länga nu, så jag tänker inte vara hemma för att få 3 månader... Men mina tjejer finns ju kvar när jag kommer hem så de får åka till Australien med mig en gång till när jag är hemma!
Dessutom, om allt går som planerat ska de komma och hälsa på mig nästa sommar i kalifornien! :D

Fick ett brev från Cultural Care igår, med bevis på min försäkring och ett litet "välkommen till au pair-skolan i New York" brev, och ett schema på vad jag ska göra på skolan. Verkar som det kommer bli jättekul på skolan, även om det lär vara ganska spänt, ja menar inegn känner ngn o alla e nervösa:P) men förhoppningsvis lär jag känna ngn där, man kommer sova och ha lektionerna ihop med personer som ska till samma del av landet som en själv.
Sen på Torsdagen ska vi få en guidad tur med lite shopping på slutet på NY:s egna Manhattan!:)

Fick ett fint litet medelande på Facebook av Louise idag:) en dansk au pair som bor i Alameda. Hon skrev för o presentera sig lite typ o säga att de var en grupp med svenska o danska au pairer där som väntade på att jag skulle komma o skulle välkomna mig lite:) så himla skönt att det kommer finnas folk där som kommer kontakta mig, ja menar allt kommer ju va så nytt i början, men nu får jag ju lite serverat:P

h
Soffan, Jag, Emelie o Frida <3 kommer sakna er!

Lilla födelsedags barnet som lagade mat åt oss:D
knäppisar
Bara för att vi e så himla söta! o vet hur man kan roa sig^


^^

Handbook

Fick ett mail av min världmamma, hon verkar utgå från att jag kommer ha väldigt mycket hemlängtan i början och vill hjälpa till att för underlätta så mkt som möjligt. Så hon föreslog att hon kanske kunde skicka deras house-handbook redan nu. Visst tänkte jag, men VAD är en house handbook liksom, eller är det bara min familj som inte har det?
I alla fall, jag fick ett mail med "a small part" av handboken, dvs 14 SIDOR med liten text på ett worddokument. Visste inte inte om jag skulle skratta eller gråtaXD nej men blev lite chockad:P

Men nu när jag börjat läsa den verkar det rätt bra, det är typ massa tips på vad man kan hitta på med barnen, vilka kompisar det är okej att barnen går hem till,  vad man ska göra när de är osamas osv.. Men det var ganska bra grejer, vart lite rädd för att det skulle vara överdriven kontrollbehov det handlade om, måste ju bli lite jobbigt om man känner sig granskad hela tiden:P Men det verkar mer som att Laura, min värdmamma, som vill underlätta för mig^^

Undra om alla brukar få en sån, och undra hur lång boken! är om 14 sidor är en small part:P

^^

22 dagar kvar

Kom precis hem från krogen efter en jätte trevlig kväll med Moa, en gammal kompis som jag egentligen inte pratat med på hela gymnasiet. Men nu har vi hittat tbx till varandra igen:P Känns lite konstigt att nu när vi väl börjat umgås lite gran igen så ska jaf åka iväg, ett år! Hon har varit i London nyligen och det lät hur kil som helst! det finns så mycket jag vill göra!! men att börja livet efter gymnasiet i en (förhoppningsvis:P) trygg familj känns änså jättebra, men jag mpste ändå påminna mig själv om att även att jag är borta ett år så finns ändå alla här hemma kvar, och jag behöver inte börja plugga precis när jag kommer hem, jag har ju många år på mig att hinna göra o se massa saker:P

^^

Swine Flu ! :S

Jag har inte varit speciellt orolig för svininfluensan, jag menaar hur stor är risken at jag får det och de som dött var ju redan sjuka, fast det är klart, killen i norrköping var ju inte sjuk... men iaf!
Var som sagt inte alls orolig egentligen, men SEN kommer det in en lärare " en vanlig dag i fikarummet" och berättar att 3 av hennes elever är hemma för de har svininfluensa, du sa vad och vad gör du här :O!
Svininfluensan finns alltså här på Universitetet i Linköping! nu kom det lite för nära, men även om jag började sprita händerna lite mer ( typ dubbelt så mkt)  så vart jag inte spec rädd iaf..

Sen på kvällen när mamma och jag satt och läste igen om vad Erika-försäkringen jag har egentligen täcker. Och då ser vi att den INTE täcker om om man blir sjuk i en stor epedemi! och då ser det ju plötsligt lite annorlunda ut, vad gör man om man får svininf.. när man är i NY t.ex. det är ju lika långt till min värdfamilj i SF som den är hem till Sverige liksom, och läggas in på sjukhus i USA utan försäkring har man ju råd me, inte! (kostar ca 45 000kr/ natt om jag fattat rätt).

Så idag så ringde jag till Cultural Care för att fråga vad man gör om trotts allt skulle få det under flygresan eller nått. Men då sa de att de har pratat med försäkringen och de har kommit överens om att försäkringen betalar om man skulle få swine flu i USA, SÅ HIMLA SKÖNT! Det är verkligen tryggt att resa i en organisation så man alltid har någon att fråga!!

^^

Flygbiljetter



Fick bokningen på mina flygbiljetter i mådagskväll:)
Lämnar Arlanda 6.40 på morgonen ( min vanliga tur med tidiga plan), sen mellanlandar jag i Frankfurt och kommer fram till New York 12.50. (Resan mellan Tyskland tar drygt 8 timmar men bara 2.5 timme på klockan, vadå man kommer vara trött på kvällenXD) menmen..
Sen lämnar jag NY 14.50 på fredagen, mellanlandar i Denver och sen är jag äntligen framme:) Eller ja, i Oakland efter 8.5 timme restid iaf:P
Kolla upp hur mkt vikt man fick ha, och 2 väskor* 23kg får man ha.. men antar att det räcker, man ska ju få med sig allt med!!

^^

RSS 2.0